Motor de búsqueda personalizada

Búsqueda personalizada

Resultados de Búsqueda personalizada

Para contactar conmigo:

Aquí puedes enviar tus aportaciones, noticias, ideas. Son bienvenidas. guisaet@gmail.com


domingo, 6 de junio de 2010

XXIII Trobada d'escoles valencianes

Molts anys ya portem celebrant el fet de que estem en la Comunitat Valenciana, que gaudim d'una llengua pròpia que ens unix i que simbol·litza el nostre caràcter com a poble: som oberts, acollim sense massa inconvenients als forasters encara que ens molesta que desprecien el nostres símbols i la nostra identitat.

Aquest any, la trobada s'ha fet simultánia en dues local·litats, a la muntanya (Beneixama)i a la vora'l mar (l'Alfas del Pí.)

En Beneixama, poble al nord d'Alacant, la trobada ha tingut molt exit i han participat comunitats escolars i diverses associacions culturals de les comarques de l'Alcoià, el Comptat i la Foia de Castalla. En la web de l'Ajuntament hi trobaréu una secció dedicada a aquest esdeveniment.

En la web de l'Alfás no he pogut trobar cap menció a les Trobades, i com no vaig assistir, no puc fer cap referéncia mes que les que he trobat en els diaris de la província.

Açí a Ibi, fa ja quince anys que celebrarem les Trobades i va ser una jornada molt festiva i molt participativa des-de les Associacions de pares i mares d'alumnes de la localitat, tingueren o no línies en valencià les nostres escoles.

La llengua valenciana, encara que ès quasi igual que la catalana, la sentim els valencians com a més que un símbol que ens unix uns a altres, de les diferents comarques i amb els diferents particularitats a l'hora de parlar el valencià. Aquestes trobades seveixen per a mantindre viu l'interés i la unitat de la nostra llengua, tan poc recolzada a l'hora de la veritat per la pròpia Admninistració Valenciana, i certs Ajuntamens.

2 comentarios:

Basseta dijo...

Fa temps que no acudeix a cap d'aquestes "trobades" però sempre les ha vist com una iniciativa molt positiva des del punt de vista educatiu, cultural i social. És admirable la feina que fan professors, alumnes, pares i mares, i el bon ambient que es forma.

AiA dijo...

No mos fareu catalans. En tota tranquilitat.